Poročilo o čistilni akciji dne 14. aprila 2007V soboto, 14. aprila 2007, smo izvedli čistilno akcijo. Tako smo se pridružili simbolični spomladanski čistilni akciji Za lepšo Ljubljano, ki že tradicionalno poteka v Mestni občini Ljubljana med 22. marcem in 22. aprilom.

Naša akcija se je začela ob 8. uri ter zaključila ob 13. uri. Sodelovalo je okrog 20 krajanov, od tega tudi dve družini z otroki. Glede na dogovor z vrtcem Najdihojca Enoto Čenča (organizacijski vodja g. Luka Isak) ter z Osnovno šolo Spodnja Šiška (ravnateljica gospa Katja Arzenšek) smo v akcijo vključili najprej ureditev okolice zunanjega igrišča vrtca čenča vključno s pločniki v okolici vrtca ter ureditev zunanjega igrišča Osnovne šole Spodnja Šiška.

Poleg teh lokacij smo očistili tudi Gubčevo ulico do industrijske trgovine Fructal, del Lepodvorske ter ulice Milana Majcna med Gubčevo ulico in Celovško, Medvedovo ulico med Gasilsko in Rusko ulico ter okolico bivšega Kina Mojca oz Gorenjskega kolodvora (zelene površine ob Medvedovi ulici).

Skupaj smo napolnili 26 vreč prejetih na Snagi za akcijo ter tudi naročili odvoz (opravljen je bil 18. aprila 2007). Za odpadno listje, steklo in embalažo (predvsem pločevinke in plastenke) smo uporabili tudi za to predvidene komunalne zabojnike, tako da ocenjujemo, da je skupna količina na akciji odstranjenega materiala približno 35 vreč.

Glede na uspeh naše prve tovrstne akcije načrtujemo, da jo bomo ponovili, verjetno že v jesenskem času.

Predsednik DUO
Blaž Pišek

Cistilna_akcija_2.JPG
Cistilna_akcija_1.JPG Cistilna_akcija_4.JPG
Cistilna_akcija_3.JPG
Cistilna_akcija_5.JPG
Cistilna_akcija_6.JPG